Skocz do zawartości

Preparat do zraszania

Skuttter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj kupiłem coś takiego jak "BIOPON do pielęgnacji roślin"

post-5662-1316267136_thumb.jpgpost-5662-1316267244_thumb.jpg

post-5662-1316267194_thumb.jpg

pytanie czy ktoś tego używał do zraszania dzbaneczników? Czy to zdaje egzamin i czy nie zaszkodzi roślinkom?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Odnośnik do odpowiedzi

dzbanki od tego nie będą mówić, a szkoda je zniszczyć, osobiście tego nie używam do dzbanków, niezawodna jest woda destylowana (Tesco 5 l. 4 zł) do tego kupisz manualny plastikowy zraszacz i masz pewność, że nic im się nie stanie.

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie dlatego pytałem czy ktoś tego do dzbanków używał. Nie chce ich zniszczyć. Miałem tylko nadzieje że tak jak napisali na etykiecie ten preparat będzie trzymał trochę dłużej wilgotność niż zwykłe zraszanie destylką. Z paru tematów które czytałem, zraszać powinno się parę razy dziennie, a tu zalecają 1-3 razy w tygodniu. Więc albo to ściema, albo ma coś w sobie co podtrzymuje wilgotność. No ale chyba rzeczywiście nie warto ryzykować.

Odnośnik do odpowiedzi

czy to czysta destylka sprawdź tak: jakieś czyste szkło, plastik gdzie nie ma żadnych brudów, psiknij kilka kropelek tego magicznego specyfiku i zostaw do wyschnięcia, jak po wyschnięciu zostaną jakieś białe plamy to coś tam jeszcze dodają :)

Odnośnik do odpowiedzi

Test przeprowadzony. Wychodzi na to że to czysta destylka, na szybie nie zostało po niej śladu, żadnych zacieków, po prostu nic.

No to nieźle przepłaciłem. 9.90 za 0,5 litra destylki ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.