Skuttter Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Witam Dzisiaj kupiłem coś takiego jak "BIOPON do pielęgnacji roślin" pytanie czy ktoś tego używał do zraszania dzbaneczników? Czy to zdaje egzamin i czy nie zaszkodzi roślinkom? Z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 używam tego do storczyków, dziwne, że nie podali składu, sądzę, że to ładnie marketingowo opisana destylka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuttter Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 Czyli dzbankom nie powinna raczej zaszkodzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 jeśli to naprawdę jest destylka to raczej nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 dzbanki od tego nie będą mówić, a szkoda je zniszczyć, osobiście tego nie używam do dzbanków, niezawodna jest woda destylowana (Tesco 5 l. 4 zł) do tego kupisz manualny plastikowy zraszacz i masz pewność, że nic im się nie stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuttter Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 właśnie dlatego pytałem czy ktoś tego do dzbanków używał. Nie chce ich zniszczyć. Miałem tylko nadzieje że tak jak napisali na etykiecie ten preparat będzie trzymał trochę dłużej wilgotność niż zwykłe zraszanie destylką. Z paru tematów które czytałem, zraszać powinno się parę razy dziennie, a tu zalecają 1-3 razy w tygodniu. Więc albo to ściema, albo ma coś w sobie co podtrzymuje wilgotność. No ale chyba rzeczywiście nie warto ryzykować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Może destylka z mydłem. W eko home made przepisach na grzyby i insekty na roślinach uprawnych, uprawianych pod chmurką, jest zalecane dodawanie mydła w płynie, by dłużej środek na liściach się znajdował oraz nawilżał je. Może tam też jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 czy to czysta destylka sprawdź tak: jakieś czyste szkło, plastik gdzie nie ma żadnych brudów, psiknij kilka kropelek tego magicznego specyfiku i zostaw do wyschnięcia, jak po wyschnięciu zostaną jakieś białe plamy to coś tam jeszcze dodają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuttter Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Test przeprowadzony. Wychodzi na to że to czysta destylka, na szybie nie zostało po niej śladu, żadnych zacieków, po prostu nic. No to nieźle przepłaciłem. 9.90 za 0,5 litra destylki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi